Følg meg!

Italiensk sjokoladekake. Torta di cioccolato

Italiensk sjokoladekake.

Italiensk sjokoladekake. Torta di cioccolato

Har jeg fortalt deg om den italienske søndagslunsjen? Har jeg noen gang vist deg en italiensk sjokoladekake som denne?

Som bare smelter i munnen? Dette er en mellomting mellom en kake og en dessert. Er faktisk litt i tvil om jeg skal spise den med gaffel eller teskje. Men pass på småtroll og storetroll, for i denne kaken er det alkohol, noe som italienere ofte har i kakene sine og som de elsker. Av og til har de lett for å overdrive litt der de heller på, rhum, likører og annen alkohol for å dynke kakene.

De ser på meg med store øyne når jeg forteller at jeg dynker bløtkakene mine med melk ! Deeeet hadde de aldri hørt om før.
Denne italienske kaken er virkelig verdt å prøve en gang i livet som sikkert blir til flere etter at du har smakt den.  Selv små barn får lov til å smake på denne i Italia, men for å bli kvitt alkoholen kan du jo bare la siruppen koke for da vil alkoholen fordunste.

image

Dette er den perfekte kaken til en kopp kaffe eller et glass Barolo Chinato…..etter søndagslunsjen.

Handleliste for Italiensk sjokoladekake til 10 personer :

Sukkerbrød :

 • 5 Egg
 • 200 gr. Sukker
 • 250 gr. Mel
 • 2 tsk. Bakepulver
 • 20 gr. Kakao, sukkerfri
 • 150 gr. Maisolje
 • En klype Salt

Fyll :

 • 250 gr. Mascarpone
 • 200 gr. Nøttekrem….Nutella ( eller kjøp den beste i helsekostbutikken)?
 • 250 gr. Fløte

Sirup for å dynke kaken :

 • 150 gr. Vann
 • 50 gr. Sukker
 • 25 gr. Rum eller tilsvarende rumessens og vann

Visp egg og sukker til eggedosis mens du skrur stekeovnen på 160 C , med over og under varme, men ikke varmluft.

image

Sikt i hvetemelet, bakepulveret, kakaoen og hell i oljen. Rør sakte men sikkert rundt med en håndvisp.

Hell deigen i en kakeform på 24 cm som du har dekket bunnen med bakepapir. Sett den inn i ovnen på nest nederste rille i 45 – 50 min.

image

I mellomtiden lager du siruppen. Hell vannet i en liten kjele sammen med sukkeret.

image

Sett kjelen på middels varme til den koker. Ta den vekk fra platen og tilsett rhum. Hvis du ikke vil ha alkohol i kaken koker du rhum sammen med vann og sukker, da vil alkoholen fordufte men smaken blir igjen.
Kjenn på kaken om den er ferdigstekt med en tannpirker eller kniv. Da jeg tok ut min hadde den sunket på midten, men det gjør ingenting…….det ble den mest mislykkede kakenbunnen jeg har bakt på år og dag !!!
Men kanskje dette er «hemmeligheten» for at til og med en mislykket kake kan bli til det mest smaksfulle kunstverk.
Dette er som sagt en tradisjonell italiensk søndagskake uten sofistikerte smaker eller pynt. Kaken smaker akkurat sånn som den ser ut….eller kanskje jeg skal si «Enda bedre» for det er den faktisk.

Noen ganger kjennes det godt å kunne smake på noe hjemmebakt som ikke er perfekt. Man kan faktisk få litt prestajonsangst når desserten kommer på en speilblank asjett med en oppdekning som får deg til å få heisan sveisen mens du litt skjelvende med skjeen lurer på hvor du skal begynne for å smake og ødelegge kunstverket, som noen ganger ikke smaker like godt som det ser ut!
Vel, her behøver du ikke å tenke så mye over hvor du begynner eller slutter. Simsalabim….der forsvant den siste biten…..i en fart !

La kaken avkjøle seg i formen på en kakerist. Mens kaken og siruppen avkjøler seg lager du fyllet.
Visp kremfløten i en bolle, i en annen bolle visper du mascarponen og hasselnøttkremen. Til slutt blander du disse to kremene. Ikke visp for mye! Da blir det smør.

Ved hjelp av en kniv løsner du kaken fra kakeformen og drar vekk bakepapiret på undersiden.
Sett kaken på benken eller på en fjel og del den i tre lag. Hvis de ikke er helt perfekte, eller om det mangler noe av det øverste laget er det ikke så farlig.
Legg bunnen på kakefatet og sett kakeringen rundt, da vil kaken holder formen.

Du kan til og med ta den med til svigerforeldrene dine uten at den vil falle sammen. Du tar kakeformen av på svigermors kjøkkenbenk under hennes broderte kakebroderi som henger på veggen…hun vil hate eller elske deg resten av livet.

image

Dynk bunnen med 1/3 del av sirupen og bre halvparten av kremen over. Legg på den andre bunnen og gjenta akkurat det du gjorde.
Siden kakebunnen min ikke var av det mest vellykkete slaget «rappet» jeg litt av toppen som jeg brukte til å «lappe» det andre lag på kaken.
Siden den skal stå i formen til i morgen gjør det ingen ting, den vil «samle seg»

Nå sitter du igjen med toppen…..som kanskje ikke ser ut?
Nå gjør vi det morsomste man kan finne på, men først må du dynke den med sirupen som ble igjen. Og nå…..trallalalaaaa….brett opp skjortearmene…og smuldre hele greia…..ja du leste riktig…du skal smuldre toppen, og legge alle smulene på toppen av kaken.

Sett kaken i kjøleskapet til dagen etter.
Hvis du skal ha den med et sted tar du ikke av kakeringen før du er kommet frem.

Du kan godt lage litt ekstra fyll som du smører langs kantene hvis du synes at den ser stygg ut. Eller du kan smøre den med stivpisketkremfløte kremfløte, gjør akkurat som du selv vil.
Bare du ikke gjør som jeg gjorde…….jeg tenkte å prøvesmake en liten bit, men «biten» ble større og større etterhvert som jeg smakte. Og jeg kunne nesten ikke servere kaken slik.

image

Derfor det ble til at jeg delte kaken i stykker som jeg la på asjettene og serverte … før jeg satte resten av kaken i kjøleskapet…..som nattmat !

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

«Primavera» Våren

Det er lysere, det er varmere, folk smiler……det er vår i luften. Når det begynner å spire og gro i åkrer og enger begynner til og med grytene mine å smile når jeg putter i………

Castagnaccio. Kastanjepai

Glutenfri og laktosefri pai av kastanjemel.

Katolsk begravelse i Italia

Livet tar alltid en ende.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

8 hendelser på “Italiensk sjokoladekake. Torta di cioccolato”

  1. Ja dette er en av mine favorittkaker, selv om jeg egentlig liker best de norske kakene. Hadde vært artig å høre hva du synes….etter at du har bakt og smakt den. 😉 God Påske Lillian 😊

 1. Denne bakte jeg i helgen til sønnens 15 års dag, kjempegod! Alle skrøt av smakene 😊

 2. Denne kaken ser utrolig god ut i all sin enkelhet, og skal definitivt prøves ut.
  Det er det jeg liker med hva du legger ut av oppskrifter, de er (relativt) enkle, ekte og uten for mye tøys og jåleri
  Bring it on! 🙂

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar Sven. Jeg tenker litt sånn om hva og hvordan jeg ville ha likt og laget. Og at det skal være retter og kaker som ALLE kan lage, derfor holder jeg ikke igjen noen hemmeligheter heller. Håper at bloggen min blir «oppdaget» sånn at jeg kan tjene noe på den. 😉 Venter i spenning på hvordan det smaker 😊🎉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen