Den beste restauranten i Valle d’Aosta

Du kan ikke og får ikke lov ( av meg) å reise hjem før du har spist her hvis du er i…

Den beste restauranten i Valle d’Aosta

Du kan ikke og får ikke lov ( av meg) å reise hjem før du har spist her hvis du er i Valle d’Aosta….en opplevelse både for synet, ganen, luktesansene og sist men ikke minst…..magen. En gourmet opplevelse som utrolig nok ikke tørker ut lommeboken din.

Le Clusaz
Le Clusaz

Jeg var så glad, mett og fornøyd at jeg trallet hele veien hjem, selv om jeg visste at det ventet meg 40 varmegrader når vi var fremme i Torino.

Det er alltid en stor opplevelse å komme inn hit, for ikke å snakke om å sette seg til bords

Er dere klare? Hvis du ikke orker å se på all herligheten som vi ble servert skjønner jeg deg godt, men du vil gå glipp av hvorfor jeg trallet så glad og fornøyd på veien hjem. Vi ble først servert en liten “starter” for å åpne apetitten ( nå var vi allerde ganske sultne og apetitten vår sto på høygir!)

Ricotta med en meloncoulis og sprøsstekt bacon.

image

Også begynte dansen….. Jeg måtte lese nøye menyen, det er alltid å velge og vrake her. Jeg vet faktisk om det er lettest å velge eller vrake men magen min klarer ikke å gjøre som Ole Brum vanligvis gjør !

Etter at vi var blitt forklart eller rettere sagt fortalt de forskjellige rettene var vi klare. Til forett valgte vi to forskjellige retter. Vi pleier å gjøre det slik at vi får smakt på flere retter. Maurizio valgte “

Tartá alle erbette con salsa al Bleu d’Aosta

image
“Flan” av friske urter med en lokal muggostesaus. Ingen av smakene drepte hverandre, der var det harmoni .

Mens jeg valgte ” Fiore d’uovo in salsa scalogno, sbrisolina salata e insalatina di piselli.

Blomsteregg”i en scalogno ( en litt bitter salat type ) saus, smuler av en salt kake og en salat av erter. Ikke gå glipp av denne.

Så var det ” Primi ” som er pastarettene. Der var vi enige og begge to bestilte vi ravioli morbidi di melanzane, coulis a crudo di pomodoro, provolone affumicata e maggiorana.

 

image
Myke raviolier fylt med aubergin liggende på en tomatcoulis, tynne skiver av en delikat røkt ost og merian

Jeg tror at vi valgte det samme for at jeg ikke skulle rappe halve porsjonen til Maurizio, Maurizio elskeeer auberginer !

Vi har vært her flere ganger og hver gang drømmer vi om de fantastiske ostene som de har her. Så valget  til en av hovedrettene var uten tvil. Nemmelig OST.

Samme hvor vi er, kjøper Maurizio alltid med seg ost, av og til blir det så mye i kjøleskapet at det er nesten til å besvime når kjøkeskapsdøren blir åpnet. Da er det jeg som skriker litt lettere hysterisk ” lukk kjøleskapeeeet” helt til jeg tar et oppgjør med all osten for å lage ” Pasta ai formaggi” en rett som alltid blir satt stor pris på her i huset. Bortsett fra nå som det er 40 varmegrader og 90% fuktighet! Vel nok om det, sett på deg brillene og seeee…..på disse ostene. Smake får du vente til du kommer hit.

image

  Det er en nytelse å se hvordan ostetallerkenen blir til. En skala fra de mildeste, delikate for så å åpne alle smakssansene til det mest intense, noen med en liten klatt syltetøy eller honning. Den beste kombinasjonen var en  ost hvor de helte et par dråper med olivenolje fra Modica ( Sicilia ) og strødde litt havsaltflak. Her sitter Maurizio musestille for å begynne symfonien mens han venter tålmodig på at jeg skal bli ferdig med å ta bilder. ( jeg blir aldri ferdig!)

Når ostetallerken er ferdig komponert blir jeg servert min hovedrett.Pancia di maialino da latte a cottura confit, caponata di peperoni e zenzero

Rett og slett ribbe, grisen som er blitt slaktet mens den fremdeles blir matet med melk fra grisemamma. Den blir stekt på lav temperatur, etterpå blir den lagt under press for at det overflødige fettet skal renne vekk den blir servert med paprika “stuing”

Ahhhhh…….dette smakte virkelig nydelig, jeg vet faktisk ikke om jeg orker dessert, sa jeg. Jeg pleier ikke å spise det etter middag, liker heller noe lite og søtt til kaffen. Men hvis jeg velger noe med sjokolade kommer sikkert Maurizio til å hjelpe meg litt tenkte jeg da jeg til slutt bestilte en sjokoladekake med “frutti di pasione saus” den var helt nydelig. Den mørke kremete sjokoladen med den friske syrlige kremen var…..Bingoooo

Men før desserten kom på bordet ble vi servert en pre dessert, desserten før desserten. En slags aperitiff dessert

Åååååå jeg glemte å vise dere hvilken vin vi valgte til dette måltidet. Den passet perfekt til alle rettene vi hadde valgt. Hvis du ikke vet hva du vil drikke så spør om råd, her har de alltid et godt råd å gi deg, heheh.

image

Denne passet utmerket til alle rettene som vi spiste, bare litt synd at flasken var for liten .

Det er lett å bare kjøre forbi dette stedet, da man enten er på vei til Sveits eller kommer fra Sveits. Bilene kjører fort her, men for all del, dere Måååå stoppe. Fra sentrum av Aosta tar det ca 15 min med bil og er dere på vei til Sveits ja da er det jo bare å stoppe på veien. De har også mulighet til overnatting, hvis du skulle ha spist og drukket for mye til å sette deg bak rattet igjen etter en utsøkt middag.

Le Clusaz
Le Clusaz

Vi hadde tenkt å spise lunsj her, men da jeg ringte for å bestille bord fikk jeg bedskjed om at på tirsdager og onsdager er det kun middagsservering. Jeg vet ikke om dette gjelder hele året. Så ring på forhånd.

La Clusaz

Gignod, localitá La Clusaz 1 Tel. 016556426

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Champagne, prosecco og mørnet kjøtt. Carne frollata, Champagne e prosecco

Søndagslunsj på landet med sprudler og mørnet kjøtt.

Amaretti integrali. Grove Amaretti

Amaro betyr bitter på italiensk. De små toppene heter Amaretti siden de inneholder bitre mandler.

Panissa…..nå igjen!

Det er mye man kan lage av mel fra kikerter, i Liguria kaller vi det for Panissa.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top