I går lå det en pakke å ventet på meg i postkassen. Avsenderene er 15 glade og fornøyde gjester som jeg hadde servert en typisk italiensk lunsj til i Lavagna. Så i dag byr jeg Sibirgressløkoljen fra Nordlysmat opp til dans med klippfisken som kavaler.
“oppvarmingen” er så enkel og går så fort at du kan nyyyyte dansen i fulle drag uten å miste pusten!
Jeg er så heldig at mannen min selger frossen utvannet klippfisk av Skrei. Så dette gikk som en lek etter at pakken fra Norlysmat havnet i postkassen min.
Mens jeg pakket opp jobbet alle sansene mine på høygir over alt som jeg kan finne på nå med miksing og matching.
Jeg begynner med noe enkelt, for å takke for all hjertevarmen og gleden som lå i luften under lunsjen og som “oste” ut fra pakken i går.
Handleliste for 6 personer:
- 400 gr. frossen utvannet klippfisk
- 1 sitron
- en dasj med en god aceto balsamico
- Sibirgressløk Olje
- Nymalt sort pepper
Tin klippfisken, skjær den i skiver og legg den i en bolle med kaldt vann et par timer for å være helt sikker på at den ikke er for salt. Smak en liten flis. Jeg skjærer den alltid i noen stykker siden det da er lettere at all saltet blir trukket ut. Hvis du ikke får tak i utvannet, må du nesten vanne den ut selv. Men det er utrolig enkelt selv om det tar noen dager. Vask godt bort alt saltet. Skjær den i ganske store stykker og legg dem i en stor bolle eller en stor kjele med kaldt vann. Sett det i kjøleskapet, bytt vannet mens du lager deg kaffe. En gang til morgenkaffen og en gang til kveldskaffen. Ta stykkene ut og hell ut vannet, skyll gryten og fyll den med kaldt vann fra springen før du legger oppi klippfiskstykkene igjen. Dette gjør du i tre dager, det høres kanskje litt kjedelig ut, men du vil på denne måten ha nesten hele middagen klar. Legg i bløt nok klippfisk så du har både til forrett og hovedrett.
Tørk klippfisken godt med kjøkkenpapir, du presser stykkene med kjøkkenpapir både over og under slik at all væsken kommer ut. Hakk den fint med en skarp kniv.
Legg den i en bolle med Sibirgressløkoljen Oljen og presset saft fra sitronen
Ikke tilsett salt, da klippfisken allerede er salt. Smak til om du synes du trenger mere olje eller sitron i. Med to skjeer som hjelpere lager du disse ” klippfiskbollene ” Du fyller tartaren i den ene skjeen, den andre legger du over som et egg og presser litt. La “bollen” som du har formet skli over i den andre skjeen mens du presser den. Arbeid med skjeene på denne måten til det har dannet seg et “klippfiskegg”
Legg “klippfiskegget” på en tallerken og hell noen dråper med oljen og balsamikkedikken rundt. Og litt nykvernet sort pepper på toppen. Legg gjerne to, tre egg på hver tallerken.
Hvis du har ekstra mye klippfisk kan du lage hovedretten som jeg gjorde her.
Oppskriften finner du her:
❤