Carpaccio av pære.

Carpaccio av pære med blåmuggost og valnøtter

Jeg vet at dere fremdeles har kuldegrader i Norge mens her i Italia er det vår i luften og frukttrærne har begynt å blomstre, fuglene kvitrer mens de bygger reir i trærne og dagene er blitt lenger og lysere.
Det er nå, på denne tiden at de fleste av oss tripper utålmodige i vente på våren. Derfor synes jeg det er at det er godt med lettere og friskere retter etter en kald og mørk vinter.

Når jeg tenker på Carpaccio går tankene mine automatisk til kjøtt, kjøtt av storfe eller okse som er skåret i syltynne skiver som blir servert med Parmigiano, olivenolje, salt og pepper. Noen ganger også en dasj med sitronsaft eller aceto balsamico og rucola.
Mens denne gangen er det Carpaccio av pære med gorgonzola, hvalnøtter og eventuelt granateple.

Dette er en superenkel rett å lage som alle kan lage. Server den som forrett, en selvstendig rett på osteaften sammen med andre oster og ferskt hjemmebakt brød. Den passer også som en avsluttning av et måltid eller som en enkel rett sammen med en aperitiff.

Jeg har brukt den italienske osten som heter Gorgonzola som er som en myyyk blåmuggost men du kan selvsagt bytte den ut med en annen ost. Eller hvorfor ikke flere forskjellige oster med noen druer her og der, hvis du ønsker at det skal bli et mini ostefat?

Jeg skrelte pærene med en potetskreller og skar pæren i tynne skiver fra to motsatte sider helt til jeg møtte kjernen. La skivene på en tallerken mens jeg danderte osten og valnøttene.

Pringlet ( tror det heter sånn på norsk ) en dasj med en god olivenolje og aceto balsamico på toppen.

Tilsatte også litt granateple men det kan du egentlig droppe siden retten er like god uten.

Om du skal lage denne på forhånd må du dryppe over noen dråper med nypresset sitronsaft for at pæreskivene ikke skal bli misfarget og mørke.

Jeg brukte pærer som var faste men saftige.

❤️

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Lasagna med en ny vri

Jeg brukte gresskar istedenfor pasta for en ny vri på lasagna

"Paccheri ai formaggi con rucola"

Januar er måneden hvor Julen blir feiret i musehullene. Hvis du da ikke gjør som meg…..Januar blir feiret rundt middagsbordet med….

La Venaria Reale og Kongelig weinersnitzel

Husk å tilsette hakkete hasselnøtter neste gang du lager weinersnitzel, en kongelig weinersnitzel.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top