"Cantucci"

Sitte å dyppe disse “biscotti’ene” i Vin Santo eller et glass med Passito di Pantelleria kan få enhver til å bli….. Hellig….eller…

Sitte å dyppe disse “biscotti’ene” i Vin Santo eller et glass med Passito di Pantelleria kan få enhver til å bli…..

Hellig….eller Heldig ! Ja du kan regne deg selv for både å være heldig og hellig mens du servere disse  “cantucciene” som du baker på null komma niks. Men det behøver du vel ikke å si !

image

Dette er min egen versjon av “cantucci” disse serverte jeg på restauranten min til stor glede for italienerene. De inneholder ikke melkeprodukter.

Handleliste for ganske mange Cantucci :

  • 360 gr. Hvetemel
  • 130 gr. Sukker
  • 1 strøken tsk. Bakepulver
  • 2 Egg
  • 2 Eggeplommer
  • 50 gr. Honning
  • 70 gr. Mandler
  • 50 gr. Hasselnøtter
  • 40 gr. Mørk Sjokolade
  • 35 gr. Malte Mandler ( “mandelmel” )

Bland alt det tørre sammen i en stor bolle og lag et “krater” i midten hvor du tilsetter egg og honning. Hakk mandlene, hasselnøttene og sjokoladen grovt og tilsett de sammen med “mandelmelet”.

image

Rør det sammen for hånd, det går fort så du slipper å grise til kjøkkenmaskinen eller håndmikseren din denne gangen.

image

Deigen kan virke litt klissete så med hjelp av litt mel ruller du raskt ut 5 tykke pølser like lange som stekebrettet ditt. Legg dem på stekebrettet med god avstand mellom hverandre. Jeg stekte dem i to omganger…et brett med tre ruller, og en med to.

image

Etter at du har lagt dem på bakepapiret trykker du dem lett med hånden på overflaten. Ikke for mye….de skal ikke se ut som flate pannekaker ! Sett stekeovnen på 180 C med over og undervarme, uten varmluft.

image

Pensl dem med noe av eggehvitten som du har rørt med en gaffel for at den skal slippe taket i hverandre. Akkurat slik den er når du pensler Berlinerkransene. Sett stekebrettet på nest nederste rille i ca. 10 minutter til du ser at de er gyldene.

image

La bakepapiret med cantucciene skli forsiktig over på bordet mens de fremdeles er varme og del dem opp i skjeve biter.

image

Legg dem tilbake på stekebrettet og la de “tørke” i ovnen i ca 5 minutter på 170 C

image

Sånn, nå har du en haug med Cantucci….da mangler du bare hetvinen….som kommer til å lyse av glede ved siden av dine hjemmebakte “Cantucci” De er også gode å dyppe i melk eller server dem til en kopp kaffe.

image

Dette var julepresangoppskriften til Mette. Jeg hadde stukket innom henne  hvis du bor i nærheten, hadde jeg vært deg…..for å prøvesmake ! Og vet du ikke hvor hun bor….ja da kan du sikkert lukte deg frem til Cantucciene hennes. Men kjenner jeg henne godt nok er jeg sikker på at hun tar med seg noen til deg…..kanskje du til og med er så heldig at du får en liten pose i julepresang fra henne. Ikke spis dem før de er kalde.

Tips: Du kan sløyfe både hasselnøttene og sjokoladen hvis du vil. Tilsett litt revet appelsinskall fra en ubehandlet appelsin for en friskere smak, eller tilsett “granberry”  Jeg lagde denne uten meieriprodukter,  derfor tilsatte jeg en ekstra eggeplomme og flytende honning i deigen. Hvis du vil bruke en liten fløteskvett bruker du 200 gr. Sukker 2 egg og en eggeplomme mens du tilsetter et par ss med fløte til du får en deig som du klarer å trille ut.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Torta di melanzane. Auberginterte.

En auberginterte…….da må jeg vel nesten ta på meg den auberginfargete kjolen min? Ikke akkurat min favorittfarge, men denne auberginterten passer meg både i farge og størrelse. Ikke bli skremt siden det tar litt tid å lage denne terten……..det tar du igjen når du skal spise den, for den forsvinner på et blunk mens den…

"Salsa di fragole" Jordbærsaus

Egentlig er jeg ikke så veldig begeistret for jordbærsauser, helt til jeg fant opp………

Forsvunnet som dugg i solen

Flytende middagsretter etter en operasjon av mandlene.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

2 thoughts on “"Cantucci"”

  1. Kari Otterlei

    Grazie, Caroline! Du er genial! Må bare takke deg igjen. Jeg er i utgangspunktet svært ordinær på kjøkkenet men du gjør meg flink! Jeg har nettopp laget Cantucciene dine og de ble super!! Litt kjedelig 1 advent i Bergen, øs pøs (vanlig) og jeg lengtet til mitt Italia….hva gjør jeg da…jo jeg baker litt med Caroline og blir alltid i godt humør. Byttet ut sjokoladen med pistasje nøtter og tillot meg å putte en skvett mandellikør (Disaronnno) i røren. Resultatet ble herlig! Jeg bare storkoser meg med bloggen din! Takk og god førjulstid! Ps! Betyr «Cantucci» noe på italiensk? Kari

    1. Hei Kari, For en hyggelig og knall tilbakemelding som lå og ventet på meg da jeg kom hjem i går fra deg. Tusen hjertelig takk ❤ En riktig god førjulstid til deg også i øs pøs…får håpe at det forvandler seg til sne etterhvert. En glad klem fra meg ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top