Følg meg!

Bursdagkaken min- Tiramisúbløtkake

Dette er litt vågalt, men jeg måtte jo ha bløtekake på bursdagen min og siden Tiramisú er min favoritt……ingredientene er de samme…

Bursdagkaken min- Tiramisúbløtkake

Dette er litt vågalt, men jeg måtte jo ha bløtekake på bursdagen min og siden Tiramisú er min favoritt……ingredientene er de samme så det kan jo ikke gå galt, eller……..

image

Jeg vil gjerne dele denne oppskriften med deg. I Italia må «bursdagsbarnet» spandere på ALLE, siden du er så langt borte spanderer jeg på denne måten. N.B. Hvis dere er i Italia når dere har bursdag, hold dere hjemme eller ti stille. Enten må du spandere aperitiff på alle som er i samme bar som deg, eller så henger de i øra  på deg!!! For hvert år du fyller, et strekk i øreflippen. Og er det noen som du ikke akkurat er Tuppen og Lillemor venner, kan bli litt mye øresus og dus for en som har fylt 54 år! For da tar de skikkelig i når de drar deg i øra, merkelige tradisjoner spør du meg.

Handleliste for en kake på 18 cm. Den blir ganske liten….men høyyyyyy, og holder til 10-8 porsjoner.
  • 6 Egg
  • 120 gr Hvetemel
  • 190 gr Sukker
  • 3/2 dl espresso
  • 1 1/2 dl vann.
  • 350 gr Mascarpone
  • 5 dl Kremfløte
  • 6 Giandiotti eller tilsvarende bløt nougat
  • 3-4 ss Kakao uten sukker

Begynn med sukkerbrødet. Sett ovnen på 175 gr. med over og under varme. Jeg bruker ikke varmluft, gjør du det må du sette ned temperaturen til 160 gr. Legg bakepapir i bunnen på en 18 cm kakeformen, eller smør bunnen. Ikke smør kantene for det vil hjelpe sukkerbrødet å «vokse» oppover mens den griper seg i kantene.

Vips eggedosis av 3 egg med 120 gr sukker, sikt 120 gr mel som sne over og med en håndvips «pakker «du den mykt inn med runde sakte bevegelser. Pass på at du har fått blandet inn alt melet men at røren fremdeles er luftig. Hell røren i kakeformen og sett den inn i den  varme ovnen på midterste rille ca 30 min.

Kjenn om den er ferdigstekt med en tannpirker. Har du ikke tannpirker kan du bruke en kniv, stikk den ned i midten. Det skal ikke være noe deig festet hvis den er ferdigstekt. La den bli kald i formen, da blir sukkerbrødet mykere. Når den er kald «følger» du en kniv langs kantene, åpner låsen på kakeformen og trekker vekk bakepapiret på undersiden og skjærer den i 3 lag.

Visp eggedosis av 3 eggeplommer og 70 gr sukker, når det er blitt «fluffy» vispet du godt inn 350 gr mascarpone. Det ekke så hyggelig å møte en mascarponeklump midt i nytelsen! I en annen bolle visper du 3 dl kremfløte stiv, men ikke for hard. Bland disse to kremene med snille rolige bevegelser med en håndvips, og til slutt små biter av gianduiotti. Den som treffer en bit gianduiotto i munnen har vunnet en smaksopplevelse. Bland espressokaffen med vannet i en skål.

Legg toppen av sukkerbrødet oppned på serveringsfatet med snittsiden opp. Sett kakeringen rundt og lukk låsen. Dynk sukkerbrødet godt med kaffeblandingen, bre godt med tiramisúkremen. Fortsett slik med de andre lagene, den siste sukkerbrødbunnen legger du med snittflaten ned, på denne måten blir kaken flat uten berg og dalbane. Avslutt med kremen. Sett den i kjøleskapet, gjerne til dagen etter.

Dagen etter tar du av kakeformen, den vil nå ha «satt» seg.

Visp resten av kremfløten, når den er nesten ferdigpisket tilsetter du litt espressokaffe. Visp kremen ferdig og dekk hele kaken. Etterpå strør du kakaopulveret pent på toppen som du ville gjort på en vanlig Tiramisú.

Nå kan du pynte kaken som du selv vil! Jeg tok sprøyteposen frem, men er litt i tvil. Kanskje den var penere litt minimalistisk med rene og skarpe linjer?

Se sei un po giù, fai un tira ti sú o un Tiramisù!

Dette funka folkens!!!! En perfekt blanding av Bløtkake og Tiramisú. Det er slik et perfekt bryllup skal fungere, man skal passe inn i hverandre som som man lager et kjede av durebond. ( uff fikk litt lapskaus her, heter det virkelig durebond? De plastikk greiene som vi hang sammen til et fargeriktkjede når vi var små…..i forje århundre!!! Ja, ja tiden går) Lett, lekende og fargerikt…..ikke noen grå kjettinger her gitt!

image

AUGURIIiiiiiiiii…..di buon compleanno!

Gratuleeeeerer med dagen!

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Focaccia con cipolle, Focaccia med løk

Hvis du er glad i løk, er dette noe som du vil elske… eller hate. Det er altfor lett å spise for mye.

Pappardelle al Ragú di Cinghiale…..Villsvinragú

Villsvinragú og fersk pasta er svinegodt !

Italia

En italiensk søndagslunsj som jeg aldri kommer til å glemme

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

1 hendelser på “Bursdagkaken min- Tiramisúbløtkake”

  1. Tilbakeping: «Confusione» – Carolines Gourmet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen