Bløtkake med sitron, jordbær og kiwi.

Bløtkake med jordbær, kiwi og sitron for en frisk start på kaffeslabraset.

Bløtkake med sitron, jordbær og kiwi.

Bløtkake kan være så mangt. Denne gangen blir det som en frisk bris fra syd Italia

Ja, for du vet sikkert at i Syd Italia har de alt det som du trenger for å lage denne kaken. Sitronene plukker du fra trærne og det samme gjør du med kiwier. ( kiwiene finner du foresten over alt i Italia ) For å plukke jordbærene må du nok bøye deg ned, sammtidig bøyer jeg meg i støvet for pistasjnøtter fra Bronte og marsipanen som de lager på Sisilia av sine mandler. Det er kanskje ikke så rart at kaken endte opp ned de italienske fargene selv om det egentlig ikke var meningen. Kanskje dette kan bli kaken for å feire 2. Juni som er Italias nasjonaldag?

Bløtkake med sitron, jordbær og kiwi med et marsipanlokk av mandler og pistasjnøtter.
Kakeform 18 cm. Nest nederste rille i varm stekeovn på 160 grader, over og undervarme ( ikke varmluft ) ca. 20 min.

Sukkerbrød:

3 egg
120 g sukker
120 g hvetemel

Sitronkrem:

3 eggeplommer
100 g sukker
20 g maizena
saft fra 2 sitroner
1/2 dl vann
skall fra en sitron ( bare hvis du finner økologisk ellers dropp det )
2 dl kremfløte

Fyll:

3 kiwi
300 g jordbær
60 g sukker

Pynt:

Marsipan eller pistasjlokk eller stivpisket kremfløte, eller begge deler. Jordbær og kiwi.

Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt i hvetemel og fold det delikat inn i røren. Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir hell i røren. Stekes på 160 grader i ca 20 min på nest nederste rille med over og undervarme men uten varmluft.

Sitronkrem: Kok opp vann og sitronskall. Pisk sammen eggeplommene, sitronsaft, sukker og maizena, tilsett vannet etter at du har tatt ut sitronskallet. La massen nesten koke opp og ta den av varmen og la den avkjøles helt.


Del sukkerbrødet i tre. Ta skallet av kiwi og skjær dem i biter, vask og skjær jordbærene i skiver. Bland kiwi og jordbær med sukker og mos det litt opp med en gaffel.

Pisk kremfløten nesten stiv og bland den med den avkjølte sitronkremen.

Vask kakeformen og begynn med å fylle kaken i kakeringen. Legg toppen av sukkerbrødet nederst i formen med snittflaten opp.

Dekk den første bunnen med halvparten av kiwi og jordbærene. Dekk til med nesten halvparten av sitronkremen.

Legg det andre sukkerbrødet på toppen og forsett med jordbær/kiwi og sitronkrem. Hold av litt av “fruktsaften” for å dynke toppen av sukkerbrødet. Sett kaken med kakeringen låst rundt, i kjøleskapet en dag. Da vil kaken sette seg og fyllet vil ikke tyte ut sammtidig som at kaken vil holde seg rett. Ta kaken ut fra kjøleskapet og ta vekk kakeringen.

Smør et tynt lag av sitronkremen på toppen for at marsipanlokket skal feste seg.

Jeg malte pistasjnøtter sammen med mandler både for smaken og for fargen. Ideen min var at det skulle se ut som grønt gress til de røde jordbærene, men jeg ville ikke ha noen kunstige fargetilsettninger. Derfor gikk valgte mitt til de irrgrønne pistasjnøttene. De er ikke akkurat billige disse nøttene og jeg vet ikke om du får tak i dem i Norge. Men du kan kna inn pistasjkrem i marsipanen sammen med melis for å få et lysegrønt gress.  Kjevl marsipanen til et tynt marsipanlokk, len kakeringen over marsipanen og skjær rundt med ca 1 cm avstand fra ringen for at den skal bli litt større enn selve kaken. Legg forsiktig marsipanlokket på toppen av kaken og bøy sidene forsiktig ned mot kantene.

Siden jeg skulle ha med meg kaken satte jeg kakeringen rundt igjen. Pakket den inn med matplanter og satte den i en kakeform som var større. Så satte jeg den i en kjølebag sammen med et par kjøleelemter. Da jeg kom frem stivpisket jeg kremfløte som jeg smørte på sidene ( jeg hadde glemt både stekespade for å smøre kremen jevnt og sprøytepose. Nå tenker du sikkert ” Jammen bruk en vanlig plastpose da!” Og det har du helt rett i , det eneste problemet er at de italienske plastposene har dobbel hjørner, derfor blir det automatisk to huller i hjørnet når du bare klipper et! Jeg vet ikke om du skjønner hva jeg mener men det behøver jo ikke du å bekymre deg over siden du kanskje bruker de norske fryseposene. Det var verre med meg som stod der og skulle lage pene kremtopper med krem som tatt ut fra alle kanter. Og kremen rundt kanten ble dandert så godt jeg kunne med en vanlig kniv. Sluttresultatet ble en skikkelig hjemmebakt kake, noe den jo var. Og det rare var at det endene opp med de italienske fargene, uten at jeg hadde tenkt på det.

Pynt kaken med stivpisket krem på sidene og dekorer kaken med jordbær og kiwi på toppen.

Nå må jeg innrømme at kaken min ikke akkurat var et kunstverk siden jeg hadde med meg hele kaken til San Remo. Og som du sikkert vet så er det ikke bare bare å frakte en bløtkake. Derfor lot jeg kaken bli stående med kakeringen låst rundt seg før jeg pakket den inn i plastfolie og satte den i kjølebagen sammen med kremfløte og jordbær. Da jeg skulle servere kaken stivpisket jeg føltes med litt sukker og pyntet kaken så godt jeg kunne med en kniv siden jeg hadde glemt både stekespade og sprøytepose. Derfor smakte kaken bedre enn den så ut som. Egentlig foretrekker jeg det istedenfor at en kake ser bedre ut enn den smaker. Men du får den sikkert til å se like god ut som den smaker.

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Italia og søndagslunsjen

En italiensk søndagslunsj som jeg aldri kommer til å glemme

En lørdag med smilehull i Torino

Lørdag morgen….Stella vil ut….Det er svinekalt……Det er tåke…..og vi møter hennes største fiende som også er ute på en luftetur……Det er da det…..

Et hav i opprør med smaker fra nord

Laks fra nord i Italia.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top