Er det noe som smaker bedre enn en varm suppe på disse mørke kalde kveldene?
Og siden vi omtrent sklir i ribbefett i disse tidene tenkte jeg at det bar greit med en ren grønnsakssuppe. Men så var det to pølser som lå i kjøleskapet og som gjerne ville være med …. i dansen.
Jeg vil tro at denne suppen passer for alle, om de så er vegeterianere, veganere eller kjøttetende. Det er jo sånn det skal være, i allefall sånn jeg ønsker at det skal være. At alle kan kose seg med de samme rettene uten noen diskusjoner, sure miner og rynker på nesen. Vi har vel nok problemer som det er i verden om vi ikke også skal krangle og diskutere når vi setter oss til bords for å kose oss med middagen?
Derfor vil jeg foreslå at du setter to skåler på bordet når du serverer denne suppen. I den ene skålen legger du pølsene og i den andre granateple.
Hvis jeg kjenner dere rett kan jeg vedde på at skålen med granateple forsvinner raskt siden den setter en frisk syrlig smak på suppen samtid som at det blir noe som er «sprøtt».
Hvis du blander granateple med saften i suppen blir den rosa som kanskje kan være spennende og lokkende for barn som ikke er så begeistret for grønnsaker og supper.
Sett skålen på bordet og fortell at det er naturens hemmelige tryllemiddel/fargestifter.
Handleliste for 4 porsjoner :
( Denne holdt for 2 skrubbsultne voksne, egentlig hadde jeg tenkt at den skulle holde til to middager men den gang ei derfor burde du lage dobbelt person om dere er 4-6 personer, du kan også fryse ned suppen )
- 1 middelsstor løk ( 100 g )
- 1 purre ( 300 g )
- 1 lite blomkålhode ( 240 g )
- 1 liten bit chili, kan selvsagt sløyfes
- 2 mellomstore kokefaste poteter
- 4-5 ss olivenolje, kan byttes med 2 ss smør eller margarin
- 1,5 l vann
- Saften fra 1/2 sitron
Skjær løken i skiver og legg den i en gryte sammen med olivenolje og chili.
Sett gryten over middelsvarme mens du renser blomkålen og purren. Hold av noen små buketter av blomkålen og skiver av purre og legg de til side.
Tilsett blomkål og purre i gryten og forsett å steke/svirre de sammen med løken. På denne måten får grønnsakene mye mere smak og du slipper å tilsette buljongterning, ferdig kraft eller noe hokuspokus for kraftigere og fyldigere smak.
(På bildet ser du at jeg har tatt de innerste bladene på blomkålen siden den kom direkte fra åkeren )
Eter ca 10 minutter heller du i vann sammen med litt salt og lar det småkoke en halv timestid.
Når blomkålen er mør moser du det hele opp med en stavmikser.
Skrell potetene og skjær de i små biter.
Skjær pølsene i skiver
Tilsett potetene, purren og blomkålen som ble til overs i suppen.
Og eventuelt pølsene hvis du vil ha de direkte i suppen og ikke servere de ved siden av.
Jeg serverte hjemmebakte rundstykker til suppen.
La det stå å småkoke i ca 10 min til potetene er møre. Om du vil ha suppen ekstra tjukk så rører du nå i suppen sånn at potetene moser seg litt opp og gjør suppen tjukkere.
Men husk at jo mere du rører jo tjukkere blir suppen siden alle potetene da moser seg opp.
Tilsett saften fra en halv sitron og la det få et siste oppkok. Om du synes at det høres rart ut med sitron i suppen så kan jeg forsikre deg at den faktisk løfter smaken og gir «et friskt pust».
Sett pepperkverna på bordet, det finnes ikke noe bedre enn nykvernet pepper i denne suppen.
Jeg tilsatte også litt finhakket bladpersille på toppen sammen med granateple. Men selvsagt kan du droppe det, bruk det du får tak i eller det du har uten å gjøre det komplisert.
Men det jeg vil råde deg til er å ikke droppe hverken sitronen eller granateple siden begge to gir det ekstra piffet i en ellers litt «kjedelig» smak.
Om du nå tror at det er sol og sommer året rundt i Italia så skal jeg vise deg hva som møtte meg i dag morges på lufteturen med Stella, hunden vår. Dette er i utkanten av Torino sentrum.
Derfor er det godt med retter som varmer også her i Italia.
❤️
Dette blir dagens middag, siden vi skal ha rakfisklag i morgen.
Tusen takk Caroline 🙂
Hilsen Wenche
Hei Wenche,
Håper den smakte, kos dere med rakfisklag og hils Rune.