Bisca, Scampi eller Rekebuljong

Den beste kraften til sjømat lager du selv med rekeskallet.

Når jeg kjøper superferske reker eller scampi lager jeg alltid denne hjemmelagde buljongen som er helt super til…..fiskegryter, pastaretter, sauser og alt som trenger et lite spark bak, for å få litt fart på sakene. Når den er ferdig setter du den bare i fryseren når du har behov for en “rekebuljongterning” hakker du bare av en bit!

Det du trenger er rekeskall eller scampiskall, hvitløkbåt, bladpersillestilker, tomater eller hermetiske, en dasj hvitvin og en løk.

Husk at de rekene eller scampiene må være ferske og ikke frosne eller tinte siden du skal fryse dette!

Begynn med å rense rekene.

Klipp vekk “snuten med øynene” øynene kan av og til gjøre at det får en litt bitterbesk smak. Ta en kjele hvor du legger i løken, hvitløkbåten, bladpersillestilkene og rekeskallet.

La det brune seg på middelsvarme til det begynner å sette seg litt fast på bunnen, det er dette som gjør piffen på smaken. Hell på en dasj med hvitvin.

La det koke litt inn mens du tilsetter tomaten eller noen hermetiske hvis du heller vil det.

La det få god farge, hvis det blir for tørt tilsetter du bare litt vann fra springen…….oj, har du husket å salte? Ikke det……gjør det nå da vel! Bruk tresleiva med å klemme hodene til rekene godt ned mot bunnen av kjelen slik at du får frem all smaken. Ta frem matmølla eller mandelkverna eller i nødstilfelle stavmikseren. Legg alt oppi, og begynn å sveive.

Fortsett til det som sitter igjen i matmølla ser veldig tørt ut. Nå brukte jeg de mellomstore hullene på matmølla, men jeg kan kjenne skallet under tennene. Derfor vasker jeg den og setter inn skiven med de fineste hullene, heller den “grove” væsken i og svinger rundt til jeg igjen sitter med noe tørregreier i matmølla som jeg kaster.

Denne kraften heller jeg i en plastboks som jeg setter i fryseren…….og vips den beste og billigste rekekraftbuljongen har du laget selv.

Hvis du ikke har hverken matmølla, eller mandelkvern håper jeg at du har en stavmikser. Da mikser du alt og heller det opp i en sil, helst av metall. Med baksiden på en skje presser du ut så mye som mulig. Du får ikke med deg alt på denne måten men det er jaggu meg bedre enn ingenting

 

Se hva jeg brukte min rekebuljongterning til.

Du finner oppskriften på denne retten sammen med andre av mine egene oppskrifter i bilaget til Hjemmet uke 22 2018

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Det ukjente!

En tankevekker på en helt vanlig søndag.

Cheese a Bra – Ostefestivalen

Byen Bra i Piemonte, et paradis for alle som elsker ost med festivalen Cheese som går av stabelen hvert annet år.

Dicembre a Torino. Desember i Torino

Jul i Torino

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top