Antipasto di pomodori, peperoni è acciughe salate

Ta en “titt” på denne enkle foretten både for smaken og synes skyld. Du trenger solfylte tomater, salte ansjoser, kapers, paprika og………..

Antipasto di pomodori, peperoni è acciughe salate

Ta en “titt” på denne enkle foretten både for smaken og synes skyld. Du trenger solfylte tomater, salte ansjoser, kapers, paprika og……..

image

Ekstra Jomfruolivenolje og confit sitronkrem.

image

 

Handleliste for 4 personer til en lett lunsj eller til 6 foretter

 

  • 1 rød paprika
  • 16 salte ansjoser
  • 500 gr tomater
  • kapers
  • confitsitronkrem
  • jomfruolivenolje
  • salt

Begynn med den røde paprikaen, den lager du som beskrevet i oppskriften til  “Peperoni arrostiti “

Peperoni arrostiti, Grillet paprika

Mens du venter på at de er ferdige kan du fortsette med tomatene. Vask dem godt, legg dem i en bolle med salt, mos det sammen med en stavmikser.

image

Hell det over i en sil eller helst i en “passaverdura”

Nå legger du det som er blitt igjen av tomatene i en stavmikserkruset og moser det med 3-4 ss jomfruolivenolje. Du vil nå sitte igjen med en litt tjukk frisk tomatkrem.

Ta de salte ansjosene og rens dem under rennende vann, pass på at de ikke blir ødelagt. Først tar du vekk saltet, for så å dele dem opp i to fileér.

Legg dem på kjøkkenpapir for å tørke dem.

Ta frem tallerknene eller et stort serveringsfat for det er nå det blir morsomt!

Skjær paprikaen i like tynne strimler som ansjosene, strø på noen flak med salt og rull dem sammen. Rull ansjosene på samme måte. Ta en teskje med litt av tomatkremen og legg små topper rundt omkring. På hver topp danderer du en rull ansjos, nå kan du dandere paprikarullene der hvor du vil. Og til slutt med hjelp av to kniver tar du og dypper spissen av en kniv i sitronkremen og med den andre skyver du bittelittegranne krem i smutthullene og på toppen legger du en liten kapers.

image

Server med ristet brød eller grissinier. Det passer godt med en liten dasj ekstra jomfruolivenolje, og noen dråper med aceto balsamico for den som ønsker det.

Mine kapers lå hverken i salt eller edikk, gjør de det renser du dem ekstra godt under rennende kaldt vann først og del dem i to hvis de er store. Ellers vil de bli for dominerende i smaken

Tips: klarer du ikke å få tak i sitroncouliskrem kan du kjøpe et glass med “limepickles” med en stavmikser moser du en tsk med dette i to ss majones. Smak, det skal være intenst men ikke for sterkt ta eventuelt litt mere majones.

Du kan også plassere inn små båter med hardkokte egg , vær din egen kunstner og “mal” tallerknen din som du vil.

image

Anche l’occhio vuole la sua parte!

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

"Piemontes grønne enger og slott"

Piemonte er like grønn som den grønneste plenen til naboen som du kan tenke deg. Og hvis du til og med skulle havne opp på et….  

Vegetarisk couscous.

Vi kan ikke reise fysisk, vi kan reise med fantasien rundt middagsbordet.

Brezel

Fyll fryseren med Brezel.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Scroll to Top