Følg meg!

Amaretti. Italienske mandelmakroner

Amaretti er den italienske varianten av kransekaker...eller er det omvendt! De er mykere og smaken er mer intens siden de inneholder bitre

Amaretti. Italienske mandelmakroner

Amaretti er Italias svar på Kransekaker….eller er det Norske Kransekaker som er svar på Ameretti ? Forskjellen er at disse…..

Smelter i munnen, de er mykere og mindre seige enn Kransekaker. Egentlig kan man ikke sammenligne dem siden de er helt forskjellige …..selv om ingredientene er de samme….sukker, mandler og eggehvitte….Disse ligner litt mere på råmarsipan, eller rettere sagt en mellomting mellom marsipan og kransekake.

image

 Handleliste for 30 Amaretti :

 • 220 gr. Mandelmel eller skollede mandler som du kværner veldig fint.
 • 100 gr. Sukker
 • 80 gr. Melis
 • 85 gr. Eggehvitter ca. 3 egg
 • 1 tsk Bitre mandler essens  (5 gr.) eller 10 gr. Malte Bitre mandler
 • Melis for å dekke dem

 Visp lett for hånd eggehvitene for å ødelegge dem slik at de ikke henger sammen mere, men ikke stivpiske dem.

image

Bland mandler, sukker og melis i en bolle. Lag et krater i midten hvor tilsetter eggehvitene og den bitre mandelessensen.

image

Rør om, begynn fra midten og rør rundt mens du tar med deg mandlene i kantene til alt er blandet.

image

Deigen skal værken være løs eller hard, tresleiven skal bli stående en stund før den seiner sakte mot kanten av bollen. Hvis røren virker for løs tilsetter du litt mere mandelmel. Ta frem et kremerhus, du får kjøpt de i plast som konditorene bruker. Eller bruk en plastpose. Ta et høyt glass, sett kremmerhuset neddi og hell røren i. Rist posen slik at alt kommer nedover mot tuppen. Skru posen på toppen, du vrir den der «røren» slutter. Klipp tuppen og mens du fortsetter å vri på toppen av posen og med den andre hånden hjelper du til med å trykke toppene ut. Når du vrir hindrer du «røren» å tyte oppover og på siden for så å grise deg til.

image

Med en sikt strør du melis over dem, akkurat som om det skulle snedd.

image

La de tørke på benken over natten. Jeg lagde dem kl 15 og satte dem inn i ovnen dagen etter kl 10. Sett ovnen på 190 C, strø litt mere melis på amarettiene og sett dem på nest nederste rille i ca 10 minutter. Jeg lar ovnsdøren stå litt på gløtt, lot ovnsdøren lukke seg igjen mot en tresleiv, slik at det ble en liten sprekk.

image

Disse ligner litt på marsipan, sammen med en kopp varm kaffe eller et glass hetvin kan du drømme deg bort…….til Torino hvor du kan få lest din fremtid i bunnen på kaffekoppen når du er ferdig med å drikke den.

image

Jeg vet ikke om han lese i bunnen av glasset ditt når du har drukket opp hetvinen mens du nøt en av mine eller dine hjemmelagde amarettiene. Men jeg er helt sikker på at du vil se litt lysere på fremtiden etterpå.

image

Tips: Da jeg var liten fikk man tak i bitre mandler på apoteket. Har du ikke bitremandler i røren tror jeg at resultatet blir alt for søtt. Mens bitter mandelessens får du kjøpt på nettet.

 

Vil du vil ha grovere Amaretti litt finner du oppskriften ved å klikke på grove Amaretti i søkefeltet eller trykk her på ordet Amaretti.

 

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Fått med deg disse?

Un angolo della Norvegia. Et hjørne av Norge

Porcamiseria…..mi ero quasi dimenticata di come è bella la Norvegia per non parlare delle….. Herligheten…….jeg hadde nesten glemt hvor vakkert det er i Norge, for ikke å snakke om…….. bellissime persone che ho conosciuto questa volta. È una zona della Norvegia che non conoscevo bene e devo ammettere che sono rimasta davvero stupita  De herlige…

La crema, Kremen

Er du gått lei av aiola? Prøv noen av mine selvkomponerte kremene som passer til ALT…nesten!

Spezzatino, Kjøttgryte med tomater

Spezzatino fra Italia er vel det man kommer nærmest en norsk lapskaus. I denne har jeg tilsatt urter og tomater.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

4 hendelser på “Amaretti. Italienske mandelmakroner”

 1. Anne Nystrøm

  Complimenti for din matblogg! Jeg kom over den via FB,og synes den er veldig bra! Anne

 2. Anne kathe

  Hei:-) jeg prøvde å lage amaretti men endte opp m 5 egg og den var likevel for tykk, fikk ikke sprøytet de ut, veldig store egg i Italia😆😆? Mvh anne kathe

 3. Lekre godbiter.! Takker for oppskrift. Brukte bitre aprikoskjerner som fås i Sverige, der fins sikkert bitre mandler også. En masse som er såpass fyldig av mandel, inviterer til at man har i en dasj spirituosa av noe slag. Kanskje Madeira ?….eller om du har et forslag om et Italiensk produkt ? Til jul vil jeg prøve muscovadosukker, for smaken, og for en snert av «pepperkakefarge»… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen