Følg meg!

Amaretti integrali. Grove Amaretti

Amaro betyr bitter på italiensk. De små toppene heter Amaretti siden de inneholder bitre mandler.

Amaretti integrali. Grove Amaretti

I forgårs «lærte» jeg deg oppskriften av «Prinsesses Amaretto» i dag skal jeg «lære» deg «Askeladdens Amaretto» litt grovere i konsitensen, men den «vinner» halve kongeriket. Hemmeligheten er en liten dasj…..

Sitron. For å friske opp smaken av mandler akkurat som Askeladden gjorde i Kongsgården.

image

Handleliste for 36 Amaretti :

image

  • 90 gr. Eggehviter ( litt mindre enn 3 egg )
  • 130 gr. Malte mandler med skall
  • 130 gr. Malte Mandler uten skall eller Mandelmel
  • 16 gr. Malte Bitre Mandler
  • 100 gr. Sukker
  • 90 gr. Melis
  • 1 tsk Sitron saft
  • Melis for å strø over amarettiene

Begynn som med de andre Amarettiene, med å vispe lett eggehvitene for hånd, du skal ikke stivpiske dem.

image

Bland de malte mandlene med sukker og melis. Lag et krater i midten hvor du heller i eggehvitene og sitronsaften.

image

Bland godt. Massen skal være bløt og ikke hard, men heller ikke rennende. Tresleiva skal bli stående før den lener seg sakte mot kanten av bollen. Hvis den virker for løs tilsetter du litt mere av mandelmelet….med eller uten skall….det bestemmer du selv. Men husk at hvis den er for hard vil du ha vannskeligheter med å få ut «toppene» fra sprøyteposen

image

Ta frem plastikkposen eller plastkremmerhuset som konditorene bruker. Fyll den med mandelmassen, snurr den igjen på toppen, klipp tuppen på posen og trykk ut små spiraler med topp på.

image

Strø over melis med en sikt, som om det skulle sne….vi er jo i Desember. Og vi håper jo alle på at det blir sne på Juleaften. Da kan vi sette ut en bolle med grøt til nissen på trammen ved siden av juleneket hvor dumpappene og spurvene feiret julen om formiddagen. Kanskje du til og med har tent fjøslykta mens du står der med røde skinn og det stripete skjerfet som farmor strikketøyet til deg i fjor. Hvis det ikke sner kan du kanskje gjøre som faren min gjorde. Han gikk ut på trappen med en sprayboks med falsk sne som han sprutet over hele seg. Da han inn i gangen begynte han børstet av seg all «sneen» av jakken og sa «for et snevær det er der ute» Vi løp i fyr og flamme bort til vinduet for å se ut…..og der så vi at det var helt…….bart!

image

La de stå på benken å tørke natten over. Jeg lagde dem kl 15 og satte dem inn i ovnen kl 10 dagen etter. Strø på nytt Melissa over toppene, du vil se at de har tørket litt i løpet av natten. Sett stekeovnen på 190 C med over og undervarme, men ikke varmluft. Sett en tresleiv mellom ovnsdøren slik at den står litt på gløtt når du lukker den. Amarettiene har du satt på nest nederste rille.

image

Da er du kanskje klar for årets Santa Luciatog en tidlig morgen mens det er mørkt og alle sover. Hyyyyysj……

image

Tips: Ta vare på de karamelldråpene som har dannet seg på bakepapiret til å pynte kakene dine eller kakefatet. Dette er hjemmelagde skatter som både smaker godt og ser pent ut. Og kanskje du trenger noen tips til årets julegaver….

Denne lille pene esken fant jeg på «Tiger» i Torino, siste gang jeg var hjemme i Oslo så jeg at det var en «Tiger» butikk i Bokstadveien ved Valkyrienplass.

image

Mens dette var innpakningen fra i fjor. Jeg la julebaksten i gjennomsiktige poser av celofan før jeg la dem i disse små popcorneskene som jeg kjøpte på «Tiger» ( kanskje jeg skal spørre Tiger om de er inntereserte i å reklamere på bloggen min ? Hehehehe….for der stikker jeg nesten alltid innom når jeg er i Torino…..til stor frustrasjon for Maurizio !

image

La vita è…… Dolce !

( La vita é dåltsje ) Livet er….. søtt !

Hvis du vil smake på en amaretto som ligner mere på råmarsipan finner du oppskriften her :

Bildegalleri

Klikk og nyt!

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

Caroline jobber

Jeg er Caroline

Jeg som eier og driver denne bloggen har jobbet som kokk på egen restaurant i Lavagna nord i Italia i mange år. Nå er jeg frilanskokk, matskribent og turarrangør. Jeg kan også komme til deg hvis du vil ha en spesiell matopplevelse, kanskje sammen med en gjeng venner.

1 hendelser på “Amaretti integrali. Grove Amaretti”

  1. Tilbakeping: «Amaretti | Carolines Gourmet «

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ved å bruke kommentarskjemaet, godtar du mine personvernregler.

Rull til toppen