Taaaaa frem smøret nå, i kveld eller morgen lager du den raskeste kaken du noen gang har laget. Du slipper til og med å ……….
Klippe opp posen med de ferdige kakedeigen som du får kjøpt i kjøledisken i mange butikker. Ok, du må kanskje kjøpe flere ingredienter, men da har du jo full kontroll over hva denne 5 minutters kaken inneholder. Mandler, brunt sukker, hvetemel, bakepulver, egg, kakao, smør og melk. Hvis du vil lage den som jeg kommer til å vise deg må du få tak i mandelmakroner og nektariner også. Du kan selfølgelige bruke plommer, epler eller pærer istedenfor nektariner. Du kan også sløyfe mandlene, da tilsetter du den samme vekten i mel. Har du ikke melk, kan du bruke yogurt eller fløte. Gjør akkurat som du vil, det viktigste er at alle ingredientene har romtemperatur. Da går det som en drøm. ❤️ Som denne “drømmen” på terassen min, som er min virkelighet. Nystekt kake med kirken Superga på toppen av åsen over Torino som kulisser.
Handleliste :
To små former på 15 cm eller en stor på 24-26 cm.
- 90 gr. Smør
- 3 Egg
- 125 gr. Hvetemel
- 125 gr. Malte Mandler
- 1 topped teskje bakepulver
- 1 dl Melk
- 100 gr. Sukker
- 2 toppede ss kakao ( ren kakao uten sukker )
- 3 nektariner eller annen frukt
- 60 gr. Mandelmakroner ( Amaretti )
- Mandelflak
Sett stekeovnen på 170 C med over og undervarme men uten varmluft. Ta frem kjøkkenmaskinen din og legg alle ingrediente oppi bortsett fra frukten. Har du ikke kjøkkenmaskin visper du det i en bolle enten med håndvisperen eller med vispen for hånd. Man tager som sagt det man har, det skal ikke være umulig å lage god mat selv for de som ikke har utstyrt seg med alle mulige slags elektroniske dyre hjelpemidler. Vi kan jo lage like god mat vi også uten den nye teknologien….akkurat som de gjorde før i tiden. Kanskje ikke med de samme perfekte resultatene de klarer å åpnå med alt dette utstyret. Vi må kanskje kjøpe dyrere kjøtt for å få det mørt, eller så lar vi det få stå å småputre i gryten et par timer sammen med løk, hvitløk, chili, bittelite gulrot, bittelite stangselleri og på slutten noen poteter skåret i biter. Når potetene er nesten kokte salter du retten. Hvis du gjør det før vil potetene mose seg opp og du sitter igjen med en norsk lapskaus. Som egentlig kan være like godt eller enda bedre ! Men siden det er det italienske kjøkkenet som jeg vil lære bort….salter du senere da vil potetene forbli hele. Når potetene er ferdigkokte tar du gryten vekk fra platen, rører forsiktig inn saften fra en sitron uten å ødelegge potetene. Strø finhakkete urter på toppen og server.
Men nå var det jo denne 5 minutters kaken vi skulle snakke om. Legg som sagt alle ingredientene bortsett fra frukten i en bolle eller i kjøkkenmaskinen.
Rør til det er godt blandet. Ca. 2 minutter i kjøkkenmaskinen og 4 minutter for hånd.
Jeg hadde to små former på ca 12-15 cm men du kan godt lage en stor i den vanlige kakeformen som du pleier å bruke. Hvis du ikke har kakeform bruker du en gryte, da må du huske å fore den med bakepapir først. Som sagt man bruker det man har og jeg hadde altså disse to små formene…en kake til Maurizio…..og en til kake naboene. Jeg skar nektarinene i skiver før jeg “stakk” dem litt skjevt ned i kakerøren. På den til naboene strødde jeg noen mandelflak på toppen, den andre lot jeg det være siden Maurizio ikke er så begeistret for mandelflak.
På toppen strødde jeg litt brunt sukker før jeg satte dem inn på nest nederste rille i stekeovnen, ovnen var allerde varm. Der stod de i ca 40 min. Hvis du synes at de begynner å bli for mørke setter du en stekeplate helt øverst i stekeovnen. Da får du ikke den direkte varmen ovenfra og du slipper å sløse med ekstra bakepapir som mange bruker å gjøre for å dekke bakst. Og bakepapir har lett for å blåse vekk på disse “nymoderne” stekeovnen siden de har lært seg å “puste”!
Prøv med en tannpirker i midten på kaken om den er ferdigstekt. Henger det noe kakerøren igjen på den når du tar den ut er den ikke ferdigstekt. Da lar du den stå der inne i 5 minutter til. Det kan hende at det tar litt lenger tid hvis du steker en stor kake, mens hvis du har lagt røren i muffinsformer går det enda raskere med å steke dem. Var ikke dette en lett oppskrift kanskje ? Dette er en enkel myk kake som passer perfekt sammen med en kopp kaffe eller en te mens du nyter solnedgangen. Eller du kan jo alltids ta med en skive i matboksen til lunsjen din. Siden vi her i Italia spiser søtt til frokost spiser vi gjerne et stykke mens vi sitter å gjesper om kapp ved frokostbordet.
❤️